10.8.16

TOTEM TABELA


Totem tabela açık alanlarda, şehirler arası yollarda ve cadde kenarlarında kullanılan; Görünen uzaklığa göre çeşitli boyutlarda üretilebilen bir reklam uygulamasıdır. Özellikle ışıklı olarak kullanılan bu tabelalar uzun bir direk üzerine kurulmuş çok büyük ölçülerde tabelalardır. Kurulacağı yere beton dökülür ve çelik borular üzerine oturtularak yapılır. Totem tabelanın yüksekliği, yola yakın olması ve uzak mesafelerden görülebilmesi diğer tabela türlerine göre daha fazla fark edilme avantajı sağlar.
Genellikle bu tabelaların yerden yükseklikleri 3-4 metredir. Tasarım tamamlandıktan sonra grafiği vektör tabanlı programlarda hazırlanır. Hazırlanan grafiği alüminyum tabaklara geçirmek için bilgisayar sistemli lazer ve CNC gibi metal kesiciler kullanılır. Kırma ve kıvırma yerleri makinelerde şekillendirildikten sonra uygulamaya hazır hale gelir.
Totem tabelaların kendi içinde çeşitleri vardır. En çok kullanılanlar arasında ışıklı ve ışıksız tabelalar yer alır. Bu tabelaların maliyeti kısa vadede fazla görünse de uzun vadede oldukça karlı uygulamalardır ve firmanızın prestijinde önemli bir etkendir.

REFERANSLAR 















Hiç yorum yok: